Лесни шприцовани сладки. Тези шприцовани сладки са едни от най-вкусните, които

...
Лесни шприцовани сладки. Тези шприцовани сладки са едни от най-вкусните, които
Коментари Харесай

Шприцовани сладки – ето я най-сполучливата рецепта (стъпка по стъпка със СНИМКИ)

Лесни шприцовани сладки. Тези шприцовани сладки са едни от най-вкусните, които съм правила и опитвала в миналото. Подходящи са както за специфични мотиви, по този начин и за наближаващия християнски празник Великден.

Използват се малко артикули и най-после имате много огромно количество сладки, на които можете да се насладите с близки и другари.

Знам, че за този тип сладки някои хора употребяват свинска мехлем, само че аз ги подготвих напълно с краве масло.

Чашата, която употребявам, е 200 мл.

Продукти:

250 грама краве масло
1 чаша пудра захар
3 жълтъка (от яйца размер Л)
60 грама натурално нишесте (аз използвах царевично)
3 чаши брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
ванилия (по желание)

Допълнително:

сладко по желание за срастване
100 грама шоколад (млечен или натурален)
кокосови стърготини или ядки

Начин на подготвяне:

Оставям маслото на стайна температура, с цел да омекне. Премествам го в огромна купа и разбърниквам дружно с пудрата захар до момента в който се получи равен крем. Добавям жълтъците и още веднъж разбърниквам. Накрая прибавям нишестето, бакпулвера, брашното и омесвам доста меко на досег тесто, което обаче не би трябвало да лепне по ръцете.

Пускам фурната да загрее на 180 градуса. Вземам накрайник за пулверизатор и пълня вътре с малко примес. Избутвам с пръст в тава, авансово покрита с хартия.

Лесна рецепта за шприцовани сладки

Първоначално пробвах да изпълня пош и да изстискам, само че тестото е много гъсто и се шприцоват доста мъчно. Най-добре е да употребявате единствено накрайника. Както виждате и на фотосите, някои ги оформих като гъсенички, други – като цвете, третите са с по една дупчица по средата, с цел да мога след изпичане да ги изпълня.

Накрая ми остана малко тесто, с което пък желаех да ви покажа по какъв начин с кухненски съоръжения можете да извършите красиви резултати. Оформих тестото на кръгчета, обърнах един от накрайниците и направих застъпващи се кръгчета върху бисквитките. На идващите им направих шарки с вилица, с ръчна сокоизтисквачка и още веднъж с накрайник за пулверизатор.

Вкусни сладки с масло

Пека завършените сладки във към този момент загрятата фурна за тъкмо 10 минути. След като са подготвени, ги оставям да изстинат леко, тъй като са доста нежни и се чупят. При мен от това количество артикули излязоха 3 тави.

След като изстинат изцяло, лепя гъсеничките с желе от дюли, само че вие можете да употребявате и сладко от ягоди да вземем за пример.

Разтопявам и 100 грама шоколад на водна баня. Потапям единия завършек на слепените гъсенички в разтопения шоколад, след което овалвам в кокосови стърготини. Вие можете да употребявате ядки или да ги потопите само в шоколад.

Използвам останалия шоколад за цветята. Оставям шоколадът да стегне изцяло, след което ги прибирам в компактно затваряща се кутия.

Шприцовани сладки с масло

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР